La DO Montsant està de moda!

La Denominació d’Origen Montsant està de moda! Tot i ser la Denominació d’Origen més jove de Catalunya, s’ha convertit en una de les més prestigioses. El seu creixement és continu i els seus vins són reconeguts internacionalment per la seva qualitat.

Aquesta petita Denominació d’Origen rep el nom del massís rocós Montsant, està situada a la comarca del Priorat i limita amb la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

Les seves vinyes tenen una extensió de 1900 hectàrees, les quals s’estenen al llarg d’espectaculars turons, compartint vessants juntament amb ametllers, oliveres i pins, conreats des dels 200 als 700 metres sobre el nivell del mar.

Cap de Ruc és un referent de la DO Montsant…la seva essència.
Un terreny abrupte i un clima molt particular

El noranta per cent de les vinyes són ceps de raïm negre, ceps més vells són de varietats autòctones (garnatxa negra i carinyena). Entre les més modernes podem destacar el Cabernet Sauvignon, el Syrah i el Merlot. El seu clima és mediterrani però el fet d’estar envoltada de muntanyes que l’aïllen dels vents freds del nord i els efectes de la mar la converteix en una de les Denominacions més particulars de Catalunya. Aquesta Denominació d’Origen es caracteritza per tenir diferents microclimes, si a aquesta peculiaritat li sumem la seva abrupta orografia i els seus diferents terrers podem afirmar que ens trobem davant d’una de les Denominacions d’Origen més rica en vins relació qualitat-preu.

Actualment la Denominació d’Origen Montsant acull cinquanta-set cellers productors de vi i quaranta-quatre empreses comercialitzadores que elaboren els seus vins en alguna d’aquestes cellers productors, majoritàriament a les grans cooperatives.

Al 2016 es van embotellar cinc milions d’ampolles amb el segell Denominació d’Origen Montsant i es van exportar al voltant del cinquanta per cent. Els principals destinataris a nivell internacional són Estats Units, Alemanya, Japó i Suïssa però és important destacar l’altra meitat correspon a les vendes nacionals i que la gran majoria d’aquestes són en gran part destinades a satisfer el mercat català.

Cap de Ruc, l’essència del Montsant

A dia d’avui, és impossible parlar dels vins de la Denominació d’Origen Montsant sense anomenar el popular vi “Cap de Ruc”.

Amb aquesta simpàtica marca hem sabut posicionar-nos al mercat català i s’ha convertit en un referent a la regió.

Celler Ronadelles és conegut pels seus vins de caràcter desenfadat però no cal oblidar que és l’únic celler de la Denominació d’Origen Montsant que elabora un vi amb la categoria de Gran Reserva.

Al celler tenim un inquiet i enginyós equip que ha sabut transmetre des del primer moment la nostra filosofia basada en el respecte de les generacions passades i la tradició vitícola.

Celler Ronadelles es troba molt aprop de l’entorn privilegiat de Siurana i el Parc Natural de la Serra de Montsant

L’amor per la terra i el l’ímpetu per arribar a tots els públics ens ha impulsat (tot i ser un petit celler) a desenvolupar una estratègia de comercialització amb la finalitat d’elaborar gammes de vins molt diferenciades, això sí, totes elles d’excel·lent qualitat.

Podem presumir d’haver sabut posicionar-nos en les grans superfícies sense renunciar als sectors d’hoteleria i restauració. A més podem trobar els nostres vins d’alta gamma en els millors aparadors i botigues especialitzades.

Tot i ser un dels pocs cellers de la zona amb una quota de vendes important en el mercat català, actualment els nostres vins tenen també un gran reconeixement i acceptació en altres països com Japó, Estats Units, Canadà, Perú, Corea del sud, Dinamarca, Suècia, Àustria i Alemanya, entre d’altres.

Potenciem l’enoturisme a la comarca a través d’atractives visites guiades i una original oferta gastronòmica. La nostra recent aposta enogastronòmica s’ha convertit en un referent a la comarca just un any després de la seva obertura. “Quatre Molins” és l’última aposta de Celler Ronadelles, en aquest espai els més sibarites poden confeccionar el seu propi menú de maridatge.

Una resposta a «La DO Montsant està de moda!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.