Els colors del vi…més del que imagines!

Avui us volem explicar les diferències entre els vins blancs, negres i rosats…però ja veureu que n’hi ha d’altres a part d’aquests tres.

Un vi és, en realitat, un suc de raïm fermentat. Els aliments fermentats han estat presents en les nostres taules al llarg de la història. El cafè, la xocolata, el formatge, el iogurt, el pa… són productes que han passat per un procés de fermentació, com un vi.

Els vins comparteixen majoritàriament un mateix esquema d’elaboració que només variarà si el resultat que volem és un vi de color negre, blanc o rosat.

La principal diferència entre els vins negres i blancs, és que en els negres el most es macera durant un llarg període de temps amb les seves pells, amb la finalitat que aquestes aportin aromes, color i els tan característics tanins, els causants de la sensació d’aspror a la boca, molt més presents en vins negres.

Un salt en el temps

Al celler Ronadelles hem decidit  fer un salt en el temps i adaptar-nos a les noves tendències. El nostre objectiu és elaborar vins amb un segell d’identitat. Actualment elaborem vins moderns i tradicionals  sempre seguint les tècniques d’elaboració que practicaven els nostres avis.
Som un celler pioner amb voluntat d’innovar, a dia d’avui no només elaborem vins negres, blancs i rosats sinó que ens hem atrevit també a elaborar vins brisats i vins grisos.

Moderns i tradicionals

Al Celler Ronadelles elaborem  vins moderns i tradicionals. Sempre, seguint les tècniques que practicaven els nostres avis. Però volem anar més enllà fusionant la tradició amb les noves tendències, amb l’objectiu d’elaborar vins amb un segell d’identitat. Per això, hem afegit els vins brisats i grisos.

Durant els darrers anys el consum de vi català ha augmentat gairebé en un 50%.

El mercat i les tendències canvien contínuament i Celler Ronadelles ha sabut adaptar-se a aquests canvis oferint als consumidors nous vins d’estil fresc, aromàtic i seductor.

Quins són els mètodes d’elaboració que utilitzem per tal de poder obtenir els diferents colors i tonalitats en els vins?

 • Vins negres: Són els vins elaborats amb raïm negre fermentats amb les seves pells. En la pell del raïm es troben els tanins els quals no només aporten textura i astringència al vi sino que també aporten color. – Vins negres: elaborats amb raïm negre fermentat amb la seva pell. Els tanins de la pell, aporten la textura, astringència i color.
 • Vins blancs: Són els vins elaborats amb most de raïm blanc, és a dir el suc del raïm blanc sense pell.

 • Vins brisats: Els vins brisats són vins blancs elaborats amb raïm blanc fermentat amb les seves pells. Són vins elaborats de manera tradicional, actualment el vi brisat també és conegut amb el nom de vi taronja o “orange wine” degut al seu color ataronjat procedent de la fermentació amb les pells. – Vins brisats: Elaborats amb raïm blanc fermentat amb la seva pell. Elaborats de manera tradicional i conegut també com a vi taronja o “Orange wine” degut al seu color ataronjat.

 • Vins rosats: El vi rosat és el vi elaborat amb raïm negre o amb barreja de negre i blanc. Abans de la fermentació, les pells del raïm maceren unes hores amb el most per tal que aquest agafi el color desitjat i posteriorment aquest most sense pells sigui fermentat com si fos un vi blanc. _ Vins rosats: El vi rosat és el vi elaborat amb raïm negre o amb barreja de negre i blanc. Abans de la fermentació, la pell del raïm macera unes hores amb el most per tal que aquest agafi el color desitjat.

 • vins grisos: Un vi gris o un “blanc de negres” no deixa de ser un vi que s’elabora de la mateixa manera que un vi rosat però sense la prèvia maceració de les pells, obtenint així un color rosa pàl·lid, ataronjat i grisenc .

Aquest estiu hem confeccionat un lot de colors pels amants del vi (LOT WINE LOVERS)

Contingut del lot per amants del vi:

 • Vi blanc: Cap de Ruc chardonnay, un vi elaborat amb la varietat chardonnay. Un vi fresc, aromatic, floral i seductor.
 • Vi negre: Guineu d’Argent negre, un vi elaborat amb un cupatge de Garnatxa negra i Carinyena. Un vi golós, afruitat i sedós.
 • Vi rosat: Joveres de Margalef, un vi elaborat amb la varietat Cabernet Sauvignon. Un vi afruitat i especiat alhora on destaquen els fruits rojos sobre les notes d’eucaliptus. Un vi sorprenent i sensual.
 • Vi brisat: Orange Lion, un vi elaborat amb la varietat macabeu. Aquest vi macera amb les seves pells durant tota la fermentació obtenint així un vi de color taronja clar on predominen les aromes citriques de la taronja i les aromes dolçes procedents del llevat de la pell del raïm. Un vi excepcional, modern i tradicional alhora.
 • Vi Blanc de negre: Giral Blanc de negres és un vi elaborat amb raïm de vinyes velles de les varietats Garnatxa negra i Garnatxa blanca. És un vi que es distingeix per la seva cremositat i el seu color groc ataraonjat. És un vi especiat, fresc i emocionant.
 • Vi gris: Cap de Ruc Revolution és un vi gris elaborat amb la varietat syrah. El most del raïm negre macera sense les pells per a conseguir un vi molt atractiu de reflexos taronjes i grisos. És un vi únic i revolucionari, un vi amb carácter propi. És un vi on predominen les aromes citriques com la pell de mandarina sobres les aromes especiades i florals de la violeta i la vainilla. Un vi realment excepcional i salvatge.

Aquest lot és ideal pels amants del vi, un lot amb l’objectiu  d’experimentar i gaudir d’una de les seleccions més exclusiva dels vins del Celler Ronadelles.

Què hi trobaràs en aques lot?

Sis ampolles de vi valorades en 124,50€, que trobaràs a la nostra botiga online en promoció a 90€ (només aquest mes de setembre). A més, et regalem sis copes i un cupó de 10€ per premiar la teva fidelitat. Què, t’atreveixes amb els colors?

Atreveix-te amb els colors!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.