Vinya, ha arribat l’hora de preparar-te pel millor!

La imatge de la vinya en època de poda és totalment diferent a quan està en la seva plenitud, però també és una imatge molt especial. Que no us sembli un paisatge trist i desolat, penseu que a cada cep hi ha vida latent, una vida a la que li falta molt poc per florir. Però abans, hem de fer un pas essencial i de gran importància:

La poda de la vinya. El primer pas d’un llarg camí cap a l’èxit d’una futura verema.

Poda de la vinya Celler Ronadelles

Però, segur que t’estàs preguntat…

perquè cal podar?

Podar, desmondar, desronyar o despollar no és només tallar, requereix una certa cura i coneixement.

Tal i com diu el refrany popular “de cavar la vinya en sap qualsevol, però podar-la no en sap qui vol” o, aquest altre, “Podar un sarment vol menys mà que enteniment” .

A Celler Ronadelles, igual que la gran majoria de les nostres labors al camp, la portem a terme de forma manual. D’aquesta manera, respectem i preservem al màxim la integritat del territori, les vinyes, el raïm i, en conseqüència, el vi.

Poda vinya Celler ronadelles

Amb el procés de desbrancar ajudem a la capacitat natural de la vinya a ramificar-se, per garantir que els ceps tinguin una vida més saludable i prolongada i així, obtenir un vi de qualitat. Allargar la seva vida útil en quan a producció i afavorir la seva fructificació.

I….

¿Perquè et parlem ara de la poda?

Doncs perquè ara és el temps. Amb l’inici de la primavera s’acaba el descans de la vinya i comença el seu cicle vegetatiu. Per tal de garantir un cicle productiu i de qualitat a meitats de febrer, març és indispensable podar la vinya.

Tot i que la poda es porta a terme durant l’últim període d’hivern, evitem les temperatures massa baixes pel fet que les gelades tornen la fusta trencadissa i aquesta es pot estellar amb els talls. A més, amb temperatures sota zero, la fusta triga més a cicatritzar i corre més riscos de patir malalties.

Celler Ronadelles Poda de la vinya
Imatge Enoturisme

La primavera és un dels períodes més bonics a la vinya. Des del seu despertar, que s’inicia amb la poda, fins a la floració, passant pel creixement dels brots i les fulles ¿Vols viure-ho en primera persona? Vine a visitar-nos, reserva la teva visita al nostre celler

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.