L’enòloga del Celler Ronadelles, “Best Woman Winemaker 2017” al Japó

Com molts ja sabeu el nostre celler es troba situat al poble de Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat.

El nostre projecte arrenca com una petita empresa catalana que ha estat capaç de situar-se com una de les empreses capdavanteres del sector vitivinícola de Catalunya i actualment estem molt orgullosos de poder afirmar que som líders en  ventes a l’alimentació  gràcies a la nostra simpàtica gamma de vins Cap de Ruc.

Tot i ser una empresa jove nascuda amb els inicis de la DO Montsant, hem sabut crear una marca de vi com ” Cap de Ruc” que no només coneguda  a Catalunya sinó que també és exportada a més a 19 països, i actualment som un referent  així com una de les més proactives del sector.

Fa cinc anys  apostarem per invertir en la exportació participant en Fires Alimentaries Internacionals a través d’Entitats de Promoció Comercial Exterior  com  són PRODECA , ICEX , ACCIO10 o la Cambra de Comerç de Reus.

Enguany ha estat un any molt especial per tot l’equip de Ronadelles ja que la nostra enòloga, l’Eva Prim ha estat distingida als Sakura Japan Women’s Wine Awards amb el premi “The Best Woman Winemaker 2017”. Per fer-nos la idea de la importància i rellevància d’aquest guardó sols cal adonar-se que és la primera enòloga de tot l’estat en aconseguir aquesta distinció.

En aquest aquesta Edició dels Premis Sakura hi participaven més de 4200 vins procedents de 37 països i un dels nostres vins ha estat guardonat amb els premis Double Gold Medal  i Diamond Trophy.

Tot l’equip va esclatar de joia en saber que al Japó havien escollit un vi català, ni més ni menys que un dels nostres, com el millor vi presentat en aquest concurs. Fou sens dubte un honor i un somni fet realitat.

Acompanyats de la mà de la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes (Prodeca), a qui volem agrair el recolzament rebut en tot moment per part dels  membres presents, l’Eva va pujar a l’estrada per recollir el Sakura Award el  dia 7 de març en una cerimònia que tingué emplaçament dins la fira Foodex Japan 2017.

Aquesta fou una de les experiències més emocionants i enriquidores de la nostra vida com a celler, un projecte iniciat ara farà vora uns quinze anys. Estem  molt contents per tot allò que suposa: un reconeixement internacional a la nostra tasca dins el món del vi, i sobretot un reconeixement a la professionalitat i vàlua de nostra enòloga.

Ella i Joanne Cox, propietària del Celler Ronadelles, durant l’entrega de Premis a la cerimònia van fer tenir la ocasió d’explicar en un breu discurs davant una atenta audiència que Catalunya és un petit país situat al sud de França, un país amb una llengua pròpia, una cultura i unes tradicions que respecten les generacions passades.

Van afegir que, una vegada més, s’ha demostrat que Catalunya és un país de professionals i lluitadors i està molt orgullosa de que un país com és el Japó reconegui a Catalunya en aquests termes. De fet enguany Catalunya i les empreses Catalanes ja han tingut el privilegi de poder assistir a la fira Foodex Japan sota el paraigües de PRODECA.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.