Vi i gènere

70ce51413126ef0a36a6f4be1aee42a4

A Ronadelles ja fa temps que transcendim les qüestions de gènere i no ens creiem segons quins tòpics… apostem de totes per la igualtat de gènere a tots els nivells! Per si fos poc tenim una enóloga, l’Eva Prim, que reivindica dia a dia el paper fonamental que la  dona juga actualment al món del vi.

Avui però us plantegem un tema d’allò més interessant, calent i controvertit. El vi… té sexe? És cert que hi ha vins masculins i vins femenins?

Quin cacau! Ningú s’acaba de posar d’acord amb aquest tema! És cert però que actualment el mercat dels vins és ple de referències amb ampolles de color de rosa i etiquetes suposadament femenines que van adreçades al públic femení…
Per si fos poc tots hem escoltat dir algun cop allò de que “a les dones els agraden els vins aromàtics i fàcils i als homes els vins estructurats i potents”.

Hi ha qui afirma rotundament que no és cert que als homes els agradi un tipus de vi i a les dones un altre i té molt clar que això simplement va a persones, independentment de que siguin homes o dones. Pot ser és una qüestió d’educació de cada paladar i no pas de gènere. Vosaltres que en penseu?

Més enllà de que hi hagi o no gustos diferenciats entre homes i dones el que està clar és que el món del màrqueting hi té molt a dir: el vi, com és obvi, no és aliè a res del que passa a la societat.

Vins “home” i vins “dona”:

És cert que hi ha unes qualitats que es suposen més femenines i unes altres de masculines que també son atribuïbles a un vi.

Podríem afirmar doncs que hi ha vins “suposadament femenins” delicats, perfumats, sensuals…i hi ha vins “suposadament masculins” que son potents, més estructurats i salvatges. Sigui com sigui son qualitats que hom tradicionalment ha atribuït a un gènere o a l’altre.

Amb compte però! Perquè això no vol dir que no hi hagi homes subtils i perfumats o dones potents i intenses… La realitat però ens diu que actualment existeix un màrqueting orientat a dones amb gustos que es decanten per vins joves o rosats amb notes més primàries de fruita, florals,  aromàtics o dolcencs, i un altre per als homes en general, amb gust pels vins més estructurats i aromes de criança. Ells es decanten més pels vins reserves amb més  cos i aromes més balsàmics.

La polèmica ja està servida i és l’hora de mullar-se,  vosaltres que en penseu?

e5215ab66900fb2bca059bd6e5b5952b

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.