GENER FORMATGER! Els millors maridatges: Formatges Catalans i Vins Cap de Ruc

No et tallis amb el formatge! 

A continuació us proposem un llistat dels millors maridatges per comançar l’any: Formatges Catalans i Vins Cap de Ruc.

Estem segurs que el resultat de la combinació us farà entrar en un veritable calidoscopi de sensacions i… de pas enterrarem alguns convencionalismes: el formatge sempre amb vi negre? Doncs… no! O com a mínim no sempre…

-Formatge amb llet de vaca (Propi de tota Catalunya, destacant-ne els de l’Alt Urgell i la Cerdanya). Un formatge de gust franc, suau i agradable al paladar, ideal per acompanyar amb un vi com Cap de Ruc Blanc.

Serrat d’ovella (Propi de tota Catalunya, i especialment a la Cerdanya, al Pallars i l’alt Urgell… se’n fan de molt bons fins i tot a la Ribera d’Ebre!). Formatge gras, olorós, de sabor intens, lleugerament picant degut a la seva maduració, ideal per acompanyar d’una copa de Cap de Ruc Negre.

-Formatge de Cabra: (Propi de tota Catalunya, però en destaquen sobretot els de la Garrotxa) De gust potent amb lleugers matisos de fruita madura. La seva untuositat és perfecte per ser maridat amb un vi negre criat en barrica com és Cap de Ruc Criança.

Mató: (Força extés arreu del territori català). Elaborat amb llet de vaca fresca i  amb menys greix que la majoria dels altres formatges.  Ideal per a postres amb mel i Cap de Ruc Dolç.

acrefa-Can-Flori (1)Tupí:(En estaquen especialment els elaborats a la Cerdanya, l’Alt Urgell i al Pallars). Tradicionalment d’ovella, i ara també de vaca o cabra. És un formatge cremós, fort i picant. Una combinació molt original i atrevida és fer una culleradeta de tupí amb una copa de Cava Cap de Ruc.

I recordeu que això només és un joc de sensacions, el que veritablement importa és gaudir!

Ah! I quan es tracti de cuina i maridatges no perdeu de vista el Restaurant Quatre Molins (l’espai enogastronòmic del nostre Celler a Cornudella de Montsant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.